Aktuellt

2023 03 23

Nu kan jag informera om något som jag tycker är angeläget. I många år har jag sett och hört andra berätta om konstiga saker sk. naturfotografer gör. För att få ”bilden” är allt tillåtet, i alla fall för vissa!

Ett exempel, flera fotografer på ett ställe där det synts slaguggla. Ugglan sitter i ett träd en bit in i skogen. Då tar en sk. naturfotograf och beger sig in i skogen för att fösa ut ugglan för att få bättre bilder på ugglan.

Ett annat exempel är en god vän och kollega berättade att han var och fotograferade den vita älgen i Västra Värmland för flera år sedan. Älgen hade lagt sig för att vila vid sidan av en trädgård, älgen i fråga var rätt så tam och van vid människor. Att det stod fotografer på vägen och tittade bekymrade inte älgen.

Fotograferna däremot ville ju ha bilder på den när den stod upp. Då var det någon som började kasta småsten på älgen för att få den att resa sig.

Naturfotograferna i Sverige har regler för hur deras medlemmar skall uppföra sig och det är jättebra. De allra flesta vet hur man uppför sig. Men de som inte vet och kan då. Svårt att kunna få ordning på sådana? Men om vi alla uppmärksammar problemet, kanske vi kan göra något för att värna vår natur.

Det är också anledningen till att vi nu fått en ny FB-sida. Välkommen och gå med här för naturens bästa.

https://www.facebook.com/groups/1514665252392171

***

2023 03 07

Visning av bilder på två olika ställen i Karlstad.
Länk till Instagram: https://www.instagram.com/p/CpfHZFmNMvq/

2023 02 20

Bildvisningar i Karlstad den 7:de mars.

2023 02 15

Fotokurs i Filipstad med början 2023 03 01